KALLT?

Det är så sjukt kallt nu, inte bara på mornarna utan hela dagen. Det vore skönt ifall gräset blev gult snart eller det kom snö så att Morgan slipper munkorgen. Då har man ju renare hästar också när det är snö, men nu har ju hovslagaren varit här nyss och då får man vänta ett tag innan det blir snösulor, det är ju minuset.

Med täcken och sånt, så har Morgan ett fleecefodrat regntäcke på sig utomhus om dagarna, varje dag. Han är ju rakad också. Inne i stallet så har han ingenting, men om det blir minusgrader snart så slänger jag nog på ett fleece för ett stalltäcke blir nog för varmt nu. Han ska ha det varmt och inte frysa, nu låter jag säkert jävligt töntig men.

Hur har ni det med era hästar? Vad har dom för täcke, och när sätter ni på dom stalltäcke, om ni nu gör det? Förstår väl att orakade hästar inte har stalltäcken, syftar kanske på dom som är rakade!


Kommentarer
Postat av: Moa

Om du hade svårt med att göra mellanrum mellan texterna så trycker man in knappen då man gör smileysar och stor bokstav samtidigt då man trycker på enter :)

2011-10-13 @ 21:54:11
URL: http://skothaastar.blogg.se/
Postat av: Evee

Ju tidigare du börjar med att sätta på täcke, desto mindre päls sätter hästen. :)



Spännande med brillor föresten! :)

2011-10-13 @ 22:39:40
URL: http://zooot.blogg.se/
Postat av: Sofia

Mina hästar är orakade, så jag sätter på vanliga vintertäcken när det börjar gå upp mot -10° ungefär :) De klarar sig fint så länge utan att se ut som långhåriga bufflar :D Men har täcke till viss del för att de inte ska få så mycket päls också...

Rakar inte mina hästar för att de går ute så pass mycket, rider bara i ridhus en gång i veckan med EN utav dem, och resten rids utomhus, och så går de utomhus från ca 7 till 9, och graderna får upp i -20° här uppe i Norrland så... :D Det där blev långt!! :D

2011-10-14 @ 07:17:38
URL: http://skogtoka.blogg.se/
Postat av: isabelle winkvist

miramis är rakad, han står med ett fodrat regntäcke, och stalltäcke inomhus. Vaida är orakad, står med fleece regntäcke ute och stalltäcke inomhus;) Hon har dock världens bästa kvalité på sin päls, så hon sätter inte alls mycket.

2011-10-14 @ 08:04:58
URL: http://isabellewinkvist.blogg.se/
Postat av: Andrea

Min ponny är orakad och går på lösdrift utan täcke. :) Dock ska han få på sig ett regntäcke när det blir sämre väder igen, och i vinter får han ha vintertäcke på sig. :)

2011-10-14 @ 19:13:59
Postat av: elin

min medryttarponny går på lösdrift, så han har ett fodrat regntäcke just nu när det fortfarande är plusgrader, men han ahr ju alltid hö eller ensilage elle va de är o tugga på, så han hålelr sig varm med de. men sen när de är snö ska han ha ett fodrat vintertäcke & fleecetäcke under!

2011-10-14 @ 20:26:14
URL: http://canelin.blogg.se/
Postat av: elin

kan tillägga att han är nästan helrakad förutom sadelläget & benen :)

2011-10-14 @ 20:26:49
URL: http://canelin.blogg.se/
Postat av: Kim

min häst är helrakad och står på lösdrift och är väldigt smal just nu så hon har dubbla täcken, ett stalltäcke och ett tjockare regntäcke. Hon måste vara varm så hon inte använder fettet till att hålla sig varm då hon redan är så smal.. :)

2011-10-15 @ 00:13:33
URL: http://guriii.blogg.se/
Postat av: Emma

Har ett fodrat regntäcke ute och inne inget täcke eller ett fleece/svetttäcke beroende på om hon är svettig efter ridningen :)

2011-10-15 @ 15:58:05
URL: http://eemmasvaard.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback