.


Efter narkosen idag


Stina hoppar

En video från igår när duktiga Stina hoppar Mogge! Det gick kalasbra trots 1 avramling, hehe! Morgan var duktig och hoppade allt, stannade några gånger men han har aldrig hoppat liknande hinder tidigare så det var inte så konstigt. Duktig var dom iallafall!

Akademiska Sjukhuset

När ni läser detta så ligger jag förmodligen sövd på Akademiska i Uppsala. Jag håller förmodligen på att göra gastroskopi i narkos. Berättar mer om det när jag kommer hem, men jag kommer att vara på akkis i 4 timmar.. Elsa rider Mogge idag så han får det bra!
Mysigt med gastroskopi....

Tävling

Ska tävla den 30/10! Debut för mig och Morgan tillsammans :) Ska rida dressyr, vet inte om jag ska rida bara LC:1 eller LC:1 + LA:1. Kanske hoppar också, det får vi se. Det är tveksamt. 60 isåfall. Duktiga Mogge! Nu ska vi träna :)

Det sker på Nynäs Gård och är ett KM. :)

justlittlethings. #10


Nytt i hjälmhyllan

Idag har jag köpt en ny hjälm, helt ny begagnad ifrån Sandra i stallet. Köper den på avbetalning, ingen brådska och det var ju skönt för jag har ju inga pengar just nu... :) Får jobba ihop lite så jag kan betala. I love it, den är superskön och lätt. Min JW blir så himla varm ibland, men det är min number 1!! Puss på dig JW:n♥

Hjälmen jag köpte var iallafall en sprillans ny & fin Lamicell! Jättenöjd :) :)

Dålig bild men

Moggatrollet

Idag reds Mogge ut med hackamore och träns under, med tungfelsbettet. Gick inte så himla bra. Red tillsammans med Denise & Stina. Mogge var busig tillsammans med 3:åriga Dea som busade runt, det tyckte Mogge var superskoj så han härmade henne, haha. Galopperade mkt och sen red jag en liten stund på gräsbanan och sen red vi hem.

Duschade Mogge sen och det tyckte han var skönt, sen fixade jag allting och sen fick han gå in i boxen :)
Imorgon ska Stina hoppa Morgan, filmar säkert!

Morgonblogg

Godmorgon!

Har lite lugnare morgon idag då jag ska iväg till sjukhuset på tredje och förhoppningsvis sista återbesök. För dom som inte vet det så har jag haft en rad infektioner (inte inflammationer) i öronen, ända sen jullovet! Jättedrygt och jag har förlorat hörsel. Sist jag var där hade jag 30% hörsel i högra örat.. Har ätit antibiotika 2 gånger tror jag och det går inte  bort alls.
Sen är det skolan och back to life..

Blogg.se app testinlägg

Äntligen! Nu har blogg.se lanserat sin app! Har visserligen läst att det inte funkar som det ska än, let's try!:)


Longering

Idag longerade jag i paddocken. En lite mer än en halvtimme kanske. Morgan var duktig, men pessoa lounget var helt cp! Det var för stort, men det passade förra gången? Och dessutom finns det inga storlekar på det för att det ska passa alla hästar och ponnyer, men det var jätte jätte konstigt, och det gick mig väldigt på nerverna. Men idag galopperade han utan att konstra! (nästan).. Förut tyckte ju han att det var skitäckligt med någonting som tryckte på bakbenen och fick tokryck, idag funkade det bra!

Provat jackor

Idag när jag var på Boda Hästsport så provade jag även några vinterjackor, provade blandannat från HV Polo & Kingsland. Fastnade såklart för dom traditionella KL dunjackorna, dock kostar dom ju 3000, saftigt! Provade en HV Polo, som faktiskt var snygg men den verkade inte vara så jättevarm.
Provade även en annan KL jacka, från nya kollektionen. Supersnygg, skön och lätt! Det blir nog den eller HV Polon :) Vi får se vad det blir.

Dagens shopping

Köpte en sådan mössa idag. Sjukt snygg egentligen! Passar till allt. Stod emellan en stickad brun KL mössa och denna. Vet inte varför det blev den. Den där mössan som jag visade tidigare som jag sa att jag skulle köpa satt sjukt konstigt på mitt huvud och såg väldigt ful ut. Denna var mkt bättre :) 449 kr tror jag att den kostar och jag köpte den på Boda!



FU!

Min dator är trasig! Vi får se hur det blir med blogginläggen imorgon, gör ju tidsinställda kvällen innan tills hela dagen därpå. Imorgon blir det nog tyvärr tomt... FAN!

Hoppning

Det gick helt ok att hoppa idag, han hoppade liksom inget fint men han stannade inte någon gång! Han hoppade väldigt krångligt. Hoppade 60 cm som "högst" idag, har bara hoppat 30 för att sätta igång honom sedan "hoppvilan" som varade i 2-3 månader. Först började jag med att galoppera galoppbommar, lite känsla, tryck och avstånd. Jätteduktig, mjukt och fint och perfekt avstånd. Ibland så krånglade han till det lite när vi kom på fel avstånd osv. Men annars mycket mjukt och fint över dom. Jobbade ett tag med dom i båda varven. Sen la jag upp hinder på andra bommen, det var 50. Där blev det krångligt med avståndet så jag tog bort den första bommen! Han hoppade iaf, men inte så fint! Svårt att hänga med när han tar cpsprång. Men han rev aldrig iallafall. Sen höjde jag till 60 efter ett tag för att se om han skulle hoppa mera då, men det var samma cp språng, lite bättre kanske. Skulle vilja löshoppa honom snart istället. Han är lite ringrostig! Synd att jag inte hoppade på så länge, orkade inte tror jag. Han var så fin i hoppningen just då! Nu får jag börja om..

Men jag är nöjd! Skrittade en lång runda sen som avslut. Runt nynäs typ :)


Morgans leksak

Bitmärkena kommer ifrån Stina, haha! Dom flesta tycker att den smaka gott, även människor! Haha den är faktiskt jättegod. Morgan är inte så jätteintresserad av den, men några gånger har jag sett att det har suttit fast små spån på den, så nog har han allt slickat lite! Gulligt :) Kanske tar av själva slickstenen och lägger den i krubban. Men då kommer den väl vara helt borta efter några minuter...

Boda Hästsport

Blev jätteglad när jag såg att Boda hade fått in den Kingsland mössa som jag vill ha! För er som inte visste det så är Boda min favoritaffär. Är där för det mesta när jag ska köpa något! Dessutom har dom fått in massa nya sortiment och kollektioner så där ska jag gå och götta mig när jag kommer dit alltså. Gud vad nice, älskar det! :D

Ska även titta om dom har kvar GG strumporna, för dom kostar 99 där och jag har varit sugen på dom länge. Men dom kanske inte finns kvar, vi får se :)


Galoppfattningar video


Forts. bilder

Vi jobbar på längningarna som börjar arta sig! :) Förut kunde han inte.
Skänkelvikningarna kan han bättre och bättre!

Tack för att du finns

Tack för att du aldrig ljuger
Tack för att du alltid är dig själv
Tack för att du alltid finns som en klippa i stormen att luta sig emot
Tack för att du alltid finns för mig när jag har det jobbigt
Tack för att du finns♥

Ska göra allt jag kan för att du ska ha det så bra som möjligt.



Gissa hästen



Kan ni gissa vad det här är för häst?

Mys

Idag är det mjukisbyxorna på! Har även gjort en inbakad fläta. Sjukt trött och vill bara ligga och gosa under mitt duntäcke hela dagen. Menmen, strax ska jag till bussen. Idag händer nog inte så mycket, ska in till butiken och betala in 100 kr på schabraket :D Inte mycket kvar sen. Sen så ska jag försöka hoppa lite på Mogge, nu är jag sugen! Nu har vi startat upp med småhoppning och det har gått riktigt bra så nu höjer vi lite.

Vi får se vad han säger :)

Bilder



Nån som vill se mer utav detta?

Videoblogg


Amelie och Emelie

Idag var Amelie & Emelie och hälsade på! Det var jättekul att se dom igen♥ Visade dom runt lite och sen hämtade vi Morgan och fixade. Sen så skjutsade Emelie Amelie på min cykel så red jag till gräsbanan. Red runt lite random. Emelie fotade jättefina bilder! Båda två red Morgan litegrann idag, såg bra ut för båda och Morgan var så himla snäll och duktig. Han bockade en gång för att jag la till pisken lite för att hjälpa honom fatta rätt galopp, men inget mer med det. Han var duktig idag helt enkelt!

Kommer nog att få bilderna redan idag, så förbered er på bomb!



Hööks

Denna sadelgjord, fast svart.
Detta skulle sitta fint just nu!

älskar dig


Nyputsad

Idag bytte jag även schabrak + kammade paden med en kardborreborste. Strålande resultat varje gång! :)

Just nu!

Kurage den harige hunden, dillchips, cola & godis!

Outfit


Dagens pass

Går att läsa om här!
:)


Home

Har precis ätit revbensspjäll med pappa. Kom hem för en stund sen, cyklade! Har varit på Coop, i  stallet och ridit osv. Skriver mer om det sen :D

Vardagsoutfit


Första dagen

http://alwaochmorgan.blogg.se
Här hade vi precis lastat ur honom på Nynäs Gård!

Nya ringar

Köpa på JC för 50 kr styck. Älskar dem! Ska nog göra en ringskål idag :) har en del ringar nu.

Sommaren 2011


Diss

Hittade dessa schabraken när jag googlade runt. Dom föll mig inte direkt i smaken. Ser ut som något från 90-talet typ. Tyvärr vet jag inte vad det är för märke eller vart man kan köpa dom, men bilden får duga. Diss!

Gårdagens pass

Igår så kom jag till stallet halv 5 ungefär. Då stog Mogge inne så jag tog av honom täcket och ställde honom i en mockbox. Jag mockade och fixade, när jag var klar så hämtade jag en spånbal och strödde, love! Sen så jämnade jag till det och så fixade jag kvällshöet med halm. Fixade mineralerna i krubban och hällde i äppelcidervinäger som vanligt, plus en hästgodis som han alltid får däri. När jag var klar med boxen så hämtade jag Mogge från mockboxen och ställde honom vid en uppställningsplats och började rykta.

Satte på benskydden, sadlade och så gick jag och bytte om. Sen så satte jag på hackamoret och gick ut till paddocken och hoppade upp. Började med att skritta runt hela paddocken, bytte varv och började jobba honom med korta tyglar. Han har fått tillbaka sitt gummi! Älskar det, behöver bara ta i tyglarna lite lätt, han är såå himla mjuk och fin just nu. Efter ett tag så började jag att trava igång honom, red lite över ridbanan och snett igenom några gånger. Skrittade lite till och sen travade jag och gjorde lite små lätta övningar. Skrittade sen och gjorde lite skänkelvikningar, volter och flyttningar. Galopperade lite sen i båda varven, först i vänster. Galopperade runt paddocken och sen volt och så bytte jag varv. Efter ett tag i högergaloppen så blev Mogge rädd och jag höll på att ramla av! Han blev rädd för en fågel eller katt, något var det iallafall! Busen, men sen så gick det bra och vi fortsatte. Efter galoppen så travade jag av i båda varven ordentligt, sen så skrittade vi ut en stund som avslut. Det var jättehärligt, mysig solnedgång och mysig tur med min bästa vän. Sen vände vi tillbaka till stallet och så tog jag in och ryktade av honom och tog på pälsglans, flugspray och helosan. Sen fick han gå in i boxen :)

Han var duktig!



Gammal bild från en Jens träning.

Amigo grimset

Älskar mitt grimset ifrån Amigo. Köpte det på Granngården för 199 kr. Dock är det i storlek Full, så jag har gjort ett hål med håltagaren. Morgan passar jättebra i det, och jag var bara tvungen att köpa det när jag såg det. Hiss! :)

Förlåt

För den dåliga uppdateringen dom senaste dagarna. Har haft så mycket i skolan, prov och läxor hit och dit, plus att jag har kommit hem runt klockan 8 från stallet, och då ska jag hinna fixa allting tills morgondagen, äta middag och läsa läxorna innan jag somnar. Så det borde räcka som ursäkt! Idag blir det superbloggande istället! :)



Brun & Svart outfit, enkel.


SPÅÅÅN

Älskar fredagar! Varje fredag får man 1 ny spånbal, ingår i stallhyran. Så nice! Älskar att sprida ut allt nytt spån och känna doften av det. Ju mer desto bättre!

Vad står din häst på?




Alwa, alwa alwa....

Detta schabraket blir snart mitt! Jag är verkligen galen i att handla saker... Haha! Har redan betalat in en tredjedel på det kanske, Annika i butiken beställde hem ett i Full (ligger bäst under sadeln). Jag får ta det på en gång då men jag vill betala det helt först! :)

justlittlethings. #9


Vackra häst


Videoblogg


Bloggen får en semester

Tills imorgon, är sjukt trött och behöver sova. Har prov på fredag och har imorgon på mig att plugga, hinner inte.

No wise words gonna stop the bleeding

En sak ni kanske inte visste om mig.. Men jag älskar getter!

i got time but he got freedom

i'm still alife but i'm barely breathing

i'm falling to pieces
Har lite bloggtorka men vill ha bra uppdatering så det blir lite pics på det! :)

Dagens vill ha

Behöver en ny sadelgjord, vill då ha magplatta då det är bra på många sätt, anledningen till att jag vill ha den är för att sadeln ligger bättre med en magplatta och det blir bekvämare för hästen. Har redan ett par likadana stigbyglar, men det är i barnstorlek så jag fastnar hela tiden i dom för att dom är så små. Och ja, jag vill ha sådana stigbyglar så att jag tycker att dom är bra och säkra!

Visste du att

  • Innan jag ägde Morgan så var jag även medryttare på Herkules? Emelies ponny (Stallviggeby).
  • Morgan och jag har hittils hoppat 75-80 cm.
  • Morgan gick inte att longera förut, löste det med hjälp av en vän/tränare.
  • Jag har jättesvårt med matten, och klarar inte målen för årskurs 7? (går i 8:an)
  • Jag heter Alva Elisabeth Johansson, men stavar mitt namn sedan år tillbaks med W
  • Älskar surt! Brukar ta citronflaskor i kylen och dricka upp.

Borta... :(

Mina älskade Roeckl handskar är försvunna. Tror att dom försvann när vi flyttade Mogge för mer än en vecka sen. Surt! Bästa handskarna någonsin, jobbigt att tappa bort dom när dom är ganska dyra också. Jaja, just nu rider jag utan :/

Hemma

Kom hem för en liten stund sedan. Har duschat och ätit middag. Idag fick Morgan en vila! Elsa följde med idag och vi mockade och så fixade hon maten och lite så, sen tog vi in Morgan och skötte om honom, sen fick han gå in i sin nymockade box och äta mat :)

Idag kändes han även helt normal på hovarna, som vilken häst som helst (inte varm). Och sådana dagar kan han få vila. Men imorgon rider jag nog ut med tungfelsbett, ska rida med graman också. Det var längesen jag gjorde det. Han är så sjuk stark på det så jag kanske rider ut och sen trimmar lite på gräsbanan. Vi får se men det är det jag har lust med just nu iallafall.


Jag är sjukt trött och sugen på något sött så jag ska nog gå och ta glass & nutella o slå på Partaj på tv3.se

Hörs later on!

The Dare - No hands

Jag skulle nog inte våga hoppa 1.45  utan händer! Skulle du?

Gårdens miniköp

Lite nytt pälsglans, det gamla är slut. Föredrar dock Sjöbohagens, men mamma köpte denna och den är också riktigt bra, det enda minuset är att den är luktlös.

Every long lost dream

Led me to where you are♥


Gammalbild.com



Hur jag jobbade med Morgan


FRÅN BÖRJAN
Det var väldigt mycket arbete kring lydnad, lugnhet och att han inte skulle vara så himla stressig och galen, mest grundarbete, åter igen lydnad och att vi skulle våga lita mer på varandra.
Började först med att rida igång honom i paddocken, skritt, trav, galopp och massa ridvägar, halter, osv. Så höll vi på i flera veckor. När han började bli lite mjuk, lugnare och lyssnade mera så blev det lite mer krav på honom. Han bockade ju i varje galoppfattning, så jag jobbade på galoppen ett tag. Så gjorde han bara för att demonstrera, men när jag väl hade "vunnit" över honom så gav han med sig. Jag började testa honom, små hinder, flyttningar, ökningar. Lite mera över gränsen också, för att se vad han gick med på och inte, för att lära känna honom och se vart han tyckte att det började bli jobbigt och vad vi skulle jobba på. Han började lita mera på mig, och jag på honom. Från att ha travhoppat 15 centimeter till att hoppa 60 så var jag väldigt nöjd. Morgan var fortfarande springig, rädd och obalanserad. Men betydligt mycket mindre än tidigare. Det märktes att han började gå ned i vikt, hitta rätta formen, lyssna bättre, hitta egen balans, framförallt lugnare.

Nu, i dagens läge är Morgan underbar! Efter snart 9 månader har vi hittat varandra och han lyssnar otroligt bra. Nu behöver man bara styra emot hindret och hålla om så hoppar han. Man behöver bara höja innerhanden och trycka lite lätt med skänkeln för att han ska flytta automatiskt. Efter allt dessa slit har jag även än mycket lugn och sammarbetsvillig som ändå tycker att allting är superkul och är glad i arbete. Nu vågar min hästrädda pappa leda Morgan på promenader blandannat, och min mamma vågar också hålla på med honom. Min lite osäkra och rädda kompis vågar rida runt på Morgan, hoppa och hantera honom. Allt sådant gör mig stolt över min ponny. Morgan har hittat lugnet i sig själv, men han har liksom inte tappat gnistan på något sätt. Jag blir så glad själv när jag ser honom ha roligt, för det tycker han verkligen.

Allt detta tog verkligen en lång tid, och ingenting var gratis. Mycket "blod, svett och tårar", det var ett långt och krävande arbete men jag är lättad över att stå där vi står idag, tillsammans. Starkare än någonsin, jag litar på honom och är inte rädd för honom, vilket jag var förut. Tillsammans efter 9 månader så litar vi båda på varandra och även fast Morgan inte kunde nästan någonting har han lärt mig så otroligt mycket som jag kommer att ha SÅ mycket nytta av framöver. Så jag kan inte annat än tacka min underbara vän, Morgan!
VINTER
Efter han bockade, fifi lyckades tyvärr inte fånga någon på bild ;/<div>Bockeli bock..<br /> Han kickade i varje fattning ^^&nbsp;</div> Observera att han inte är van vid att hoppa och var busig idag<div>Jag ramlade inte av alls idag, fast jag var nära 2-3 gånger, BUS!</div>
VÅR


&lt;3Cowboy Tema!<br /> <br /> Jag och Mogge<br /> <br /> Foto - Felicia <a class="bold userLink" href=Bilder på ängen för nån vecka sen :)<br /> <br /> Alla bilder är fotade utav Felicia, <a class="bold userLink" href=
SOMMAR

I fucking love youLina kom igår och hjälpte mig lite, även hon hoppade upp och prövade på Mogge. Det gick jättebra.Gamla terrängbilder! Jag & Mogge<font size="5">Mogge &amp; Jag&nbsp;<font color="#FF0000">♥</font></font> <div><font size="5"><font color="#FF0000"><br /></font></font></div> <div><font color="#FF0000" size="3">foto - <a class="bold userLink" href=<3Älskade ponny!♥ http://www.youtube.com/watch?v=1tKgmxrUA6UNu ligger bilderna som @Absoluttk har fotat uppe på bloggen! http://stallviggeby.blogg.se http://stallviggeby.blogg.se http://stallviggeby.blogg.se

Här var vi, från start tills förraförra månaden (sista bilden) månaden, genom bilder.



justlittlethings. #8


Roffes ritt = EM-Guld!


Night fellows

Nu ska jag krypa ned under mitt varma duntäcke och titta på Idol! Lyssnar just nu på lite Spotfiy och det kliar som fan av exem på mina ben. Funderar på att gå och värma lite Oboy eller liknande innan jag börjar titta. Sen blir det nog Partaj eller Svenska Hollywood fruar som visas på min dator.
GODNATT!♥



Ridvideos

En del önskade filmer när jag rider Morgan, så här kommer några! :)

Ingen vila för lilla Morgan

Nej, precis! Idag följde min kompis Elsa med till stallet, hon har ridit Morgan lite och har hjälpt mig en gång när jag inte kunnat komma till stallet, och ska nu fortsätta hjälpa till! Jag visade runt i det nya stallet, visade alla mina och Morgans saker och så mockade vi, fixade mat och allt sånt visade jag hur hon skulle göra. Sen så fixade vi iordning Mogge och så red hon i paddocken och jag var typ ridlärare. Det gick jättebra och Mogge var jättepigg och glad!

Elsa värmde upp och så agerade jag lite ridlärare och övade mycket idag på rakställningar, tempoväxlingar och så. Sen när han var igång så travade hon över lite cavaletti och Mogge lyfte super på benen! Efter att hon hade travat över i båda varven flera gånger så tog vi en kort skrittpaus och sedan galopp i båda varven. Sedan la jag upp ett 30 cm hinder som hon kom emot i trav några gånger och sedan galopp i båda varven. Mogge var duktig men tog lite konstiga språng, han är faktiskt jättesvår att hoppa låga hinder på! Allt som är 60 plus hoppar han mjukt och fint men lägre hinder måste vi verkligen jobba på. Hoppade en minibana på 2 hinder. Elsa vart lite rädd och osäker när han stack lite, blev stark och tog konstiga språng så han stannade 1 gång, men då sa jag åt Elsa och så gjorde hon om det och då hoppade han jättefint! :)
Tanken är nu att Elsa ska rida lektion för mig 1 gång i veckan, så nästa gång ska jag försöka filma eller ta lite bilder! Morgan får nog vila imorgon istället, men vi får se hur det blir.

Måste köpa

Jag måste köpa en ny Kingsland mössa eller pannband. Amelie fick mitt KL-Pannband, det krympte i tvätten och passade henne bättre. Egentligen tycker jag inte så mycket om att ha mössa på mig, så jag borde köpa ett pannband till istället, men mössorna är ju sååå görsnygga!

Finns här.

Vad vill ni?

Vad vill ni läsa om? Ni får jättegärna kommentera om vad ni skulle vilja veta, eller att jag ska skriva något. Kanske tiden i Viggeby, ridskoletiden, något om mig själv, osv! Kom på vad som helst :)



Call My Name

Gillade inte alls den här låten när jag hörde den på Rix FM första gången, tyckte att den sög. Men efter några dagar så kom jag på den och började lyssna på Spotify, och nu älskar jag den. Tove Styrke är faktiskt riktigt bra! Gillar hennes stil.



Asfin, naturlig tjej!

justlittlethings. #7

Börjar köra med bara 1 bild i taget!

Många hör av sig

Har väldigt många vänförfrågningar hela tiden på Facebook, vet inte vilka det är men jag accepterar alla. Det är verkligen roligt när man får massa PM och chattmeddelanden om att typ "Hej, jag läser din blogg och du har verkligen en superfin häst och din blogg är jättebra". Får mer och mer sånt nu, mest på Facebook faktiskt! Det är jätteroligt att så många hör av sig och skriver till mig! Det betyder mycket :)



Vila

Idag får Morgan vila. Han har gått hårt nu och ska få en välförtjänt måndagsvila. Men, om han har fått av sig munkorgen och är varm om hovarna så skrittar vi ut en sväng. Säkert barbacka. Ifall ni undrar varför så måste Morgan hålla igång och röra på sig så att blodet cirkuleras, minskar risken för fång nu när han går i en gräshage. :)

Jag hoppas själv att han har munkorgen på sig, för att jag är så himla trött och då tycker jag inte att det är någon idé att rida, för då blir jag bara trött och arg och ger upp lätt.


Testar lite nya grejer

Håller på att testa lite nya och olika grejer till bloggen. Har blandannat kodat in reklam och smileys. Vi får se vad jag mer kommer på! :D

Godnatt


Nu ska jag gå och ta något i kylen, sen ska jag titta på serier på datorn. Ska försöka somna tidigt idag för jag är verkligen trött och känner mig hängig. Ska nog ta en vätskeersättning & dricka massa juice, vill verkligen inte bli sjuk nu. Imorgon är det kamratstödjarfoto, har typ valt kläder, hehe. Det får ni se sen! :) Kommer inlägg imorgon om vad jag & Mogge ska göra så håll utkik!

Godnatt

Gästbloggar

Från och med imorgon så kommer jag att gästblogga på min gamla blogg, Stallviggeby. Det är bara medans Felicia är borta, tror att hon är bortrest i 11 dagar. Så nu finner ni mig på 2 bloggar! Men kommer att vara minst lika aktiv här som innan, så fortsätt läsa och kommentera lika bra (gärna bättre) som ni gör nu! :)



Svenska låtar topp 5

Här är min musiksmak, iallafall av svenska låtar! Älskar sån här musik.

Märkes grejer, eller inte?

Märkesgrejer för mig är nog kärlek. Jag tycker om att ha märkeskläder på sig. Men jag kan l ha en snygg tröja från Hööks likaväl. Ibland kommer jag till stallet med en förstor mjukiströja och trasiga mysbyxor liksom. Andra dagar kommer jag i JW, KL osv. Så jag har det inte bara för att visa upp det liksom, det är bara en grej jag tycker om att ha på mig. Men jag skäms inte för att gå runt i slitna mjukiskläder heller. Jag tycker att det är viktigast att man själv känner vad man vill ha på sig, hellre en skön tröja från Börjes än en oskön tröja från KL.


this is what i'm made of

Har precis plattat håret, nu lyssnar jag på Spotify, ska även välja ut kläder tills imorgon då det är kamratstödjarfoto, och jag blev faktiskt vald som kamratstödjare, kul! Då har man ju större chans att bli bra på något foto. Det var verkligen katastrof förra året. Det får inte bli lika detta år.

Sen ska jag till stallet och mocka, fixa mat, rida osv. Mer uppdatering senare! :)


justlittlethings. #6


Outfit


Dalarna 2011

Här är två bilder som jag är skapligt nöjd med, från i somras.

Morgan

Namn - Morgan
Kallas - Mogge, Morgrug, Moggies, Mowgli, Mozambique.
Född - 1997 (14 år)
Ras - Russ/Islandshäst
E - Okänd
U - Okänd
Sektion - B-Ponny, ej slutmätt men cirka 126-130 cm.

Innan jag hade Mogge så ägdes han utav en barnfamilj som bodde i Lillkyrka. Dom hade honom i ungefär 1 år. Barnen var små och lite rädda för Morgan, så Madeleine (mamman) red honom mest. På sista tiden stod Morgan mycket. Barnen var ju rädda och dom hade inte lika mycket tid. Dessutom så råkade Madeleine ut för en bilolycka, och barnen kunde ju inte rida själva. Innan det så ägdes han av en tjej i 20-års åldern som heter Lina. Hon köpte honom från uppfödaren i Skåne och red in honom själv. Han är löshoppad 1.15, och Lina har hoppat 1 meter med honom uppsuttet. Hon har tävlat lite med Morgan, tror att det var LB dressyr och lite hoppning, dock vet jag er hur högt. Vad jag tror är att Lina växte ur Morgan och dessutom hade hon en annan stor häst. Jag har kontakt med både Madeleine & Lina! :)

Jag började rida och sköta Morgan 3 gånger i veckan. Märkte redan första passet att han var smått galen och väldigt ouppfostrad och rentutav lite elak. Han gick inte att fånga i hagen, när man väl fångade honom så ville han inte gå ur hagen och inte in i stallet. Jag vågade inte ens hoppa upp utanför stallet och rida till paddocken, så jag ledde honom dit. Han var galen att rida! Han smet in till mitten hela tiden, sprang, sparkade, drog iväg, bockade och var rädd för mycket. Han kunde inte galoppera och när man väl fick igång honom i galopp efter 1 varv med slängtrav så blev det en bock, korsgalopp och stopp. Efter ett tag så provade jag att hoppa honom. Han stannade, vände om och sprang. Sen så travade vi över lite bommar, höjde upp till kanske 15 centimeter som jag travade över. Travhoppade bara under några månader. Efter ett tag så hoppade jag honom i galopp! Jag vågade inte rida ut på honom, så vi red bara i paddocken väldigt länge. Efter några månader så hoppade vi 70 centimeter. Morgan rev och drog rätt in i staketet med mig, sprang ut ur paddocken och trampade sönder tyglarna. Slutade hoppa ett tag. Finslipade på dressyren och han började bli fin. Han hade gått ned massor av vikt och började sköta sig. På 8 månader så är vi här där vi står nu, bästa ponnyn som finns! Otroligt personlig, rolig och jag kan lova att jag har skrattat mycket åt Morgan. Han är underbar, småjävlig och älskar att bli riden, tycker att det är roligt och det märks verkligen.
Skriver detta pågrund av att en önskade ett sådant inlägg. Det var skönt att få skriva av sig lite dessutom!







Dagens vill ha

Steve Talley! Såg honom för första gången i American Pie filmerna. Beta house & Naked mile. Han är så grymt otroligt jädra snygg. Blir riktigt knäsvag.

Jag är med och tävlar

http://asslatjejerna.blogg.se/2011/september/tavla-om-ett-catago-fleecetacke.html#comment

Väntar

På att den här ska komma hem till mig! :)

Sorry

Förlåt för så många bloggtävlingar! Haha, men om man är med i flera stycken så lär man ju ha bättre chans att vinna nån! :)

Jag är med och tävlar

http://ponyroyals.blogg.se/2011/august/utlottning.html#comment

Jag är med och tävlar

http://stockholmriders.blogg.se/2011/august/vi-startar-igang-bloggen-med-en-bloggtavling.html

Jag är med och tävlar

http://faglasang.com/index.php
http://stallviggeby.blogg.se/2011/august/tavling-vinn-ridhandskar.html#comment

Jag är med och tävlar

LÄNK TILL TÄVLINGEN : http://johannagrant.se/2011/09/06/bloggtavling-3/

omg

Looks so good i might die.

Outfit


Hemma

Idag har jag mockat, fixat mat till Mogge, ridit, putsat, städat i stallskåpen och fixat lite smågrejer. Resultatet av dom tvättade ryktsakerna var verkligen över förväntan, dom blev superbra och strålande rena! En ren häst kräver rena ryktborstar :) Skrittade ut med min mamma & pappas kompis som har en jättesöt 5-åring. Vi skrittade några kilometer. Morgan var fin och duktig! Imorgon blir det ett lite hårdare pass.

Var in till butiken och betalade den extra spånbalen och lämnade svaret från träckprovet, Morgan har antalet 0 maskar i magen. Skönt! Det var iallafall en härlig uteritt idag, solen sken och lagom varmt för att inte svettas.

justlittlethings. #5


Jersey Shore



För er som inte visste det så är jag nästan helt besatt utav Jersey Shore! Har sett alla säsonger, har sett varje säsong 2-3 gånger om och jag håller på att kolla på 4 nu som sänds på MTV. Dock så är jag lite bättre än så ;) jag tittar på Ch131.com, och där ligger dom långt före med avsnitten än på svensk tv. Så jag har mitt på det torra. Jag älskar det så mycket och vill vara just som dom när jag blir stor! Haha, lite töntigt kanske. Men jag älskar programmen och jag tycker verkligen att ni borde ta er en liten tid och titta på ett avsnitt, ni kommer att älska det DIREKT! I promise. Stor hiss till Jersey Shore'♥

http://ch131.com/, tryck på "Tv Shows" i den lilla menyn längst till vänster. Scrolla ned till J, och klicka på Jersey Shore. Där finns alla säsonger och det är superbra och gratis. Tittar jämt där. :)



Diss

Måste dissa detta pannband från Swaroski stenar. Varannan sten är bling och varannan är blank. Det ser superfult ut och det ser ut som att det har gått sönder och fattas massa stenar. Fattar inte vitsen med det. Diss.

Finns här för 799;-




Union Jack

Fick dock hem fel skal. Jag fick välja ett helt valfritt skal utan extra kostnad från Skal-man eftersom att det jag beställde först inte hade kommit på 5 veckor. Då valde jag detta för två dagar sen kanske, och fick hem det + en billaddare istället för skalet jag hade beställt först, för detta skal skulle ju komma om några dagar? haha, knasigt.

Dagen

Ska cykla till stallet idag. Men jag har en del saker att fixa hemma först. Vaknade för ett tag sedan. Jag ska fixa alla ryktborstar här hemma som ligger i diskhon i tvättstugan. Har legat där över natten och vi hade ingen såpa så jag tog sköljmedel och tvättpulver och varmt vatten, haha! Ska skritta ut idag på tvådelat gummibett, är inte 100 % att han lägger tungan över idag faktiskt. Det får vi se! Skrittar nog mot gånsta och tillbaka. Kanske till vattenparken.

Uppdaterar mera senare!


You and i collide

Hoppade Morgan idag i paddocken litegranna. Småhinder på cirka 30 cm. Mest för att känna att han hoppar utan att stanna och tycker att det är kul, dessutom var det ju första gången på över 2 månader vi hoppade och då ville jag ta det lugnt. Men han var jätteduktig! Lite kråkhopp ibland, och ibland så var han gullig och tog bara ett galoppstek över hindret så han snuddade lite i bommen ibland. Öste på lite och då hoppade han bättre. Hoppade på volt i båda varven.

Han var fin i formen idag redan från början! Lite ohållbar i traven men det börjar ta sig efter 1 veckas trimmning. Den här veckan har varit en riktig hårdträningsvecka för Morgan, nästa vecka blir likadan och veckan efter det blir det en lite lugnare. Idag strödde jag även ut 2 nya spånbalar i boxen så att det blev så mysigt och fint.


gammal bild

Update

Kort update nu! Ligger i sängen och fredagsmyser med ostbågar, godis och dricka. Tittar på film! Har fixat en del i stallet idag, hoppade Morgan osv. Mer uppdatering senare!

Ljusblå & Röd

Visst var färgkombinationen häftig? Hade dock inte tid till en fullbordad outfit, men tyckte att det vart rätt så tufft endå! Om jag skulle köpa ett par tretorn stövlar så skulle dom helklart vara röda eller ljusblå! :)

Dagens vill ha


ELLER
Det är ju lite häftigare att ha några tuffa & utstickande gummistövlar än vanliga, tråkiga gamla gröna gummistövlar! Vore rätt så tufft att ha någon av dessa två :) Nu går vi mot lerigare tider dessutom.

justlittlethings. #4


Lite bilder från igår


MYS


Tycker faktiskt att dom mörka byxorna med rutiga lappar på benen är snyggast! Tror dock inte att dom säljs längre, men sjukt snygga.

Morrn

Lyssnar på Spotify, har ätit lite frukost och så har jag redan fixat mig inför dagen. Efter skolan så ska jag till stallet förstås. Idag är jag extra glad för att idag är det fredag, och då får man 1 spånbal, varje fredag :D Beställde även en till, så att idag får Morgan 2 nya spånbalar i boxen. Sjukt nice. Ska göra rent vattenkoppen också, lite fågelbajs är det i den. Sen ska Morgan ridas lite, antingen paddocken eller i ridhuset. Är ju så överjävligt hoppsugen! Planerna är ju faktiskt att småhoppa lite idag.  Uppdaterar mer om det sen!

Annars ska jag väl fixa med min utrustning, putsa osv. Sen ska jag ta hem alla min ryktborstar och göra rent dom för att dom är så fettiga nu, vet inte varför. Tror att det beror på all flugspray som jag har borstat över. Men dom är iallafall sjukt smutsiga nu och det är dags för en rengöring! Mycket fix och trix idag, så jag tar nog en del bilder också. Men nu ska jag packa väskan och sen blir det skola :) Ha en mkt bra dag.



Messat

Har messat på en jacka som jag förmodligen då ska köpa! En skapligt ny och fin Kingsland jacka! Väntar bara på att få kontonummret så att pappa kan sätta över pengarna, sen så ska säljaren skicka den direkt! :) Hon sa att hon hade köpt den som en höst/vinterjacka, och med en varm tröja under så kunde det hålla även dom kallaste dagarna typ!

Snygg olivgrön färg är det :) Tror att den är lite ljusare grön, och så är det en rund KL logga, snygg var den iaf!

Superpass

Idag var Morgan jätteduktig! Red ganska länge, mer n 1 timme iaf. Premiär red i ridhuset, tror tillochmed att det var första gången han blev riden i ett ridhus faktiskt. Var själv därinne, lugnt och skönt och vi kunde ta den tiden vi behövde. Ledde runt honom ett tag först så att han fick nosa och lyssna lite på olika ljuden därinne och titta sig själv i spegeln, haha! Efter ett tag hoppade jag upp och skrittade runt länge. Sen så när jag hade skrittat runt lite så kortade jag tyglarna och red ihop honom. Skrittade mycket i början av passet idag. Sen så travade jag fram honom i båda varven, lite snett igenom, volter och sånt. Efter kanske 5-7 minuter så saktade vi av och så släppte jag stigbyglarna och red på volterna, ställde igenom och krävde lite respons ifrån honom. Det gick bra och han kändes fin i båda varven! Skrittade somsagt mycket. Gjorde massa halter osv. Sen så travade jag ett tag, satt ned utan stigbyglar ochh övade hållning. Supernöjd! Kul när man kan se sig själv i speglarna, haha!

Han var jättefin. Tog stigbyglarna och red runt lite. Efter ett tag så gjorde vi lite längningar, flyttningar, halter osv. Kände igenom ställningen på volten och red lite lösgörande. Galoppade lite i båda varven och travade mer. Gjorde mycket idag faktiskt! Sen så red jag på volten, och gjorde dussin av galoppfattningar. Först i höger varv, gjorde säkert 10-15 gånger. När jag var nöjd med fattningen så fick han beröm och så galopperade jag en bit, men sen så saktade jag av och gjorde en ny och om jag inte vart nöjd med den så saktade jag av och gjorde om. Bytte varv efter ca 10-15 gånger och gjorde likadant i andra. Lika många också, efter det så gjorde jag en sista fattning och fortsatte runt varvet, öste på lite på långsidan. Bytte varv och red på volten i den galoppen, och sedan öste på på långsidan. Efter det så travade jag av honom och sen så skrittade vi länge. Han var jätteduktig idag och jag är supernöjd!♥

Minibildbomb

Shit så ljus han blev! Jämför första bilden med den här sista!

Dags för ombyggning

Nu är det verkligen dags att lämna in sadeln för ombyggning. Den är alldeles för vid och ligger inget bra alls. Men jag får nog vänta tills nästa gång mamma och pappa får lön, brukar vara typ runt den 25:te. Ska ialalfall prata med dom så att dom vet! Det skulle has gjort för länge sen, men det har gått bra fram tills nu. Men sen då, när han bygger massa nya muskler och sånt? Då kanske den inte passar igen. Suck!

Det är Peter Winslow som bygger min sadel. Han byggde ihop den för första gången, och då var Morgan en sjujäkla tjockis, men då var han inte min.
Förlåt för uttjatad bild, men nu behövde jag ju den, haha!

Ny kategori

Justlittlethings, eftersom att jag nu har bestämt mig för att uppdatera med justlittlethings en gång om dagen! Gillar det så grymt mycket, klockren sida! Justlittlethings

justlittlethings. #3


Dagens vill ha

Hur skönt!?

Andra sidor

Ni vet väl att jag finns på både Facebook & Dayviews (Bilddagboken) ?
FACEBOOK - Alwa Johansson
DAYVIEWS - Superponny


Letar vinterjacka

Som rubriken lyder! :-)



Sugen

Är faktiskt sugen på att småhoppa litegrann. Har inte gjort det på 2 månader och igår, alltså red över ett 15 cm:s hinder några gånger, haha! Vi får se vad jag gör imorgon, då kanske jag kör lite mini hoppning i paddocken eller nåt! :D Det vore superkul.



Kort om dagens pass

Red ut idag! Skrittade hela vägen till Gräspaddocken först. Det är en bit dit så jag kortade tyglarna efter att vi hade gått en skapligt lång bit och började jobba honom. Red på bett idag, gick inget bra. Ska fortsätta med hacket bara. Försökte rida igenom honom i gräspaddocken, skrittade mest på volter och flyttade framdelen lite där, sen travade jag ett litet tag i omgångar, tog lite galopp där också i lätt sits, båda varven.

Sen så red jag emot stan. Galopperade långsträcka, travade hela långsträckan tillbaka på långa tyglar. Sen skrittade jag med korta tyglar och jobbade honom hela vägen tillbaka nästan, red runt sommarhagarna. Fast han fick ju såklart skritta av på långa tyglar! :)


Duschade honom sen, fixade en del saker också. Han var tjaffsig men det är bettets fel, synd att det inte funkar nå bra. Ska prova med tvådelat eller liknande nån dag kanske. Ska longera med det då kanske! Nu har han ju tungfelsbettet, ska se ifall han fortfarande lägger över. Har inte provat på länge.
Gammal störd bild :D

Rakad

Imorgon får ni en mini bild-bomb på Morgan! Han blev så jävla fin! Dessutom stod han i stallgången i mer än 1 timme, hur jädra duktig som helst, stilla och superlugn. Trodde att han skulle vara rädd för rakapparaten, men han var jättelugn och snäll hela tiden! Vi kunde tillochmed raka i ansiktet och i öronen, så nu är han helrakad! :D Ja, en bit är kvar på ryggen, där sadeln ska ligga :)

Fina, snälla, duktiga och underbara häst!♥

Börjes katalog

Fick hem en Börjes katalog idag, som jag snart ska titta igenom, ska bara hämta en penna först, så att jag kan ringa in allting jag vill ha, haha! :) Börjes är faktiskt underskattat, gillar det väldigt mycket faktiskt.



Ber om ursäkt

För några timmars bloggstilla. Kom hem för 20 minuter sen från stallet. Idag har jag ridit och så har Morgan blivit rakad! Därför tog det så lång tid. Men jag uppdaterar mera efter detta inlägg! :)

Printscreen

Från iPhone-Filmer. Från gårdagens pass!:)


We made a deal

Jag hittade världens underbaraste hasselnötsbruna chaps från Mountain Horse igår. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet!♥ Har haft likadana chaps tidigare, fast svarta. Det är så skönt när man inte orkar rida med ridstövlar, och det nya "inne" är ju bruna stövlar / jodphurs chaps. Det var det snyggaste jag har sett tror jag. Kändes tungt att lämna butiken sen.. </3..

MEN!
Jag sa till pappa att om jag köper chapsen för egna pengar, så köper han några fina hasselnötsbruna jodphurs! Fanns bara svarta i butiken, men dom kunde ta hem bruna! Det är att döda för, topclass. Så himla snyggt. Så nu vet ni vad jag sparar till, hehe. Jag ska fan ha dom där underbara, chapsen! Och några bruna, snygga jodphurs såklart!♥
BILDEN GER INGEN RÄTTVISA! i verkligheten var dom SÅÅÅÅ mycket snyggare! Superful produktbild.

Man kan aldrig ha för många schabrak

Såg ett supersnyggt schabrak på butiken igår. Haha, där hänger man ju 24/7. Ett Jacson schabrak, vill verkligen ha ett. Morgan skulle nog vara skitfin i ett sådant schabrak! Behöver även ett nytt. Men nu är det först och främst en annan sak som jag ska spara till. Oj, nu får jag typ inte blogga mer om utrustning idag, haha!



En gammal outfit

Har jag även publicerat förut när jag var med i Stallviggeby. Men jag kände för att visa den här också! :)
Ignorera att det står Stallviggeby, det är min bild och jag har satt ihop bilden när jag bloggade där! (:
Älskar verkligen denna outfit!

WIIE.

Fick ytterligare ett mejl ifrån Skal-Man.se igår. Dom ursäktade ännu än gång för att det har krånglat med min beställning på ett skal till min iPhone + billaddare. Det har gått snart 5 veckor sen jag beställde det. MEN, igår fick jag somsagt ett mejl som sa blablabla imorgon skickar typ chefen det själv osv, och så skulle jag få välja ett VALFRITT GRATIS SKAL på köpet för all väntan! Valde såklart ett favoritskal, Union Jack!

Så, nu får jag alltså hem 2 superfina skal!


Förlåt, hittade tyvärr ingen större produktbild.

Svart på hösten

Och ljus på sommaren..

om jag kund vrid baks tidn

Lyssnar på Pistvakt låtar på Spotify, och äter frukost. Idag har vi 1 lektion, för fram till klockan 1 idag så har vi typ hela skolan joggar. Idag ska jag bara gå slingan, den är 3 km. Kände att jag inte behöver tävla, sist så gjorde jag det och vann för tjejer i 8:an, och jag visade verkligen min bästa sida! Jag fick tillochmed lite pengar av två lärare haha, som hederspris.

Så, en slapp dag! Sista lektionen är egentligen ingen lektion det heller, det är Musik. Efter det hoppar jag på bussen och drar till stallet. Det tar 5 minuter att åka buss från skolan till stallet, det är så himla nice! Idag står det uteritt på schemat, så jag rider ut en stund! Funderar faktiskt på att rida med bett idag, det gick ju så bra för honom med det när jag longerade i måndags. Vi får se hur det blir!

Jag placerade dig i drömmen som jag borde ha glömt

Idag gick det helt okej att rida. Morgan var pigg och stark, han var fin i formen ser jag nu på videosarna, men han känns lite hård liksom. Inte riktigt vanliga Morgan, han är en häst som är som ett gummiband i mina ögon. Inte så konstigt efter vilan, nästa vecka är det förhoppningsvis som vanligt! Red mest runt på en 8:tta volt, och i varvskiftet så låg det en bom som jag travade över.

Stina fick rida lite också efter att jag hade galopperat i båda varven lite kort. Han var sjukt snabb och stark, så jag antar att han har tappat muskler nu så att han inte orkar bära upp sig lika bra som förut. Men nu är han i hårdträning! Stina red jättefint på honom! Hon busred lite även, hoppade över ett typ 15 cm:s hinder, drog på långsidan och det tyckte Mogge var skoj! Tittade på några läskiga hinderskyltar, drog även ut en vattenmatta som Stina travade förbi, Mogge tyckte att det var läskigt! Men han gick förbi sen och fick nosa lite, sen gick det bra. Sen hoppade jag upp och red lite igen. Hoppade lite över det hööööga 15:cms hindret och travade av sen.
Duschade av honom i duschspiltan sen. Han var jättesvettig, han ska rakas snart!

Gammal bild



twenty one guns

Har precis kommit hem från stallet. Äter lite middag just nu i sängen, mina favoriter. Någon pasta grej med kött i. Idag fyller min brorsa 21 år! Grattis. Väntar på blåbärspaj med vaniljvisp och massa goa kakor. Det gick ganska bra att rida idag. Skriver mer om det senare! :)

Idag så betalade jag 50 kr på martingalet, fattas 10 kr på det nu, sen så köpte jag även gummitygelflugor, klippte av mina för längesedan. Dom kostade 8 kr paret, så imorgon ska jag betala 18 kr till Annika i butiken. Ska även ta med mitt martingalstopp från mitt bruna martingal och sätta på det svarta, hängde ju mellan frambenen idag när jag red.
Random bild


Love this

Måste verkligen köpa ett pessoa lounge system! Men jag ska köpa en gjord först. Nu får jag ju låna snälla Stinas, men så småningom så vill man ju ha ett eget.
"Mycket justerbart, passar både ponny och häst. Går att fästa på olika sätt så att hästen först tränas i låg form för att sedan gå i en högre form. Hjälper hästen att inte lägga för mycket vikt i framdelen. Gjord ingår ej."

Kostar bara 299 ;- på Hööks!

justlittlethings. #2


Ni äger

Iförrgår var min andra bloggdag här, och bloggen fyllde 2 dagar. Iförrgår hade jag även 155 besökare och 29 bevakare i bloglovin. Igår hade jag runt 170 besökare och 35 prenumenanter på bloglovin. Får det lov att gå såhär bra? Wow, ett stort tack till alla er! Inte så jättemycket kommentarer, men det kanske vi kan ändra på? :)


Jag och Morgan, här hade vi precis lastat ut honom på Nynäs :)

justlittlethings.

Älskar denna sida. Detta kommer ni nog att få se mycket av på bloggen!
justlittlethings.net

Besviken

Är otroligt besviken på JW:s sammetsschabrak. Avråder er för att köpa ett. Mitt schabrak krympte, och jag har tvättat schabraket 1 gång och det är helt förstört. Vi följde tvättinstruktionerna på pricken, men ändå är schabraket för litet för sadeln nu, vi har dragit i det otroligt mycket och tyngt ned det i 2 dagar i sträck med minst 50 kg över. Ingenting hjälper, helt förstört. Stor besvikelse på detta schabrak! Kommer inte att köpa något mer iallafall.


Första dagen jag använde schabraket. Kan ta en bild ifall jag kommer ihåg och visa hur det ser ut nu.


When i say jump, you say how high?


Martingal

Igår var jag in i butiken i stallet och la undan ett svart martingal i storlek ponny till Morgan. Har bara i brunt och har svart läder, och dessutom så var det rea och det kostade bara 60 ;- ! Ett riktigt fynd, fint var det! Ska se ifall jag kan betala det imorgon.

Kan ni fatta att jag trivs rätt så bra med en hästbuktik i stallet eller? Haha! :D jag är nog en riktig jäkla shoppaholic.

Longeringssaker

 Longergjord
Som jag vill ha just nu!

Veckoschema

Igår så blev han ju longerad så idag kör vi lösgörande övningar i paddocken!

Dags att tjäna lite pengar

Oj, vad sugen jag blev på att köpa ett fint pannband till mitt ena träns! Det som jag använde när jag longerade idag alltså. Har bara ett helt svart, har ett bling-pannband till hacket. Det första jag kom att tänka på var dessa bling-pannband ifrån Charlies. Men då är det ju 1 problem... Vilken färg?

vad tycker ni?




Danonino

Jag älskar barnyoghurtar! Brukar jämt köpa sånna. Mest för att omslaget är så roligt med massa färger och filurer, och sen för att dom är mycket godare än vanliga yoghurtar. Idag köpte jag & mamma lite Danonino i affären. GOTT!♥



Korta longeringsfilmer

Här är några otroligt korta longeringsfilmer. Svårt att filma och longera samtidigt så råkade klicka bort, men tänkte visa iallafall! Och angående det andra klippet, han brukar inte göra så, han gjorde det just då bara. Det var mitt fel, jag var okoncentrerad på honom iochmed att jag filmade, och så smackade jag så drog han upp lite och fick ett litet tryck på bakbenen som ni kan se.

Jag ska be någon att filma nästa gång jag longerar!

Dagens köp


Precis som jag sa så köpte jag (läs mamma) en slickstensleksak till Morgan, i smak hallon. Smakade på den själv, och den var supergod! Jag och Stina stod och åt på den, haha. Morgan brydde inte sig så mycket om den först, men sen så nosade han lite på den. Tror att han kommer på över natten hur han ska göra!


Inköpt på P.Lindberg

Dagens lyckade pass

Longerade Morgan idag. Han har ju vilat och endast promenerats hela förra veckan typ, så han var riktigt stel när jag har ridit 2 gånger sedan dess. Nu tog jag tag i det och longerade med pessoa lounge i paddocken. Hade även tungfelsbettet, för er som inte vet så har Morgan en jobbig olat, han lägger tungan över bettet och grejsar så otroligt med bettet i munnen så han har börjat blöda förut och har aldrig haft en lugn stund med ett bett i munnen. Därför rider jag jämt med hackamore. Vi har tagit ut veterinär och så, inget fel alls på hans tänder men sist så raspade han iallafall litegrann. Hade inga förväntnignar idag, men han var så himla duktig med bettet! En stor fet guldstjärna till Morgan idag. Han var jättelugn i munnen och höll nästan inte på alls! Blev nästan gråtfärdig!

Gjorde inte så himla avancerat idag. Började med att trava fram honom och efter 6-8 minuter så spände jag in honom litegranna så fick han jobba lite, han var avslappnad och fin. Första gången jag longerade med pessoa lounge dessutom, och han tycker ju verkligen inte om saker på bakbenen eller rumpan så jag trodde att han skulle få fnatt, men han var superduktig och jobbade asbra, såg verkligen att han lyfte på svansen och hade en fin avslappnad form. Spände in lite mer allt efter som, bytte lite varv och så. Skulle prova att galoppera sen, men då fick han faktiskt lite fnatt, han sparkade och bockade och hoppade runt pga pessoa lounget, då han absolut inte gillar saker på bakbenen, så jag tänkte att jag inte behöver bråka med honom när han redan hade varit duktig idag, så han travades bara idag. Han är ju inte van med det heller, om några veckor eller nåt när han har vant sig med lite tryck på bakbenen så går det nog bra, annars är det ju inte hela världen heller. Skrittade av honom sen , tog en liten promenad.

SUPERDUKTIG PONNY! Skötte om noggrant sen och så fick han komma in i boxen. Lite iPhone bilder från passet!






So happy with you

Shit vad bra det gick idag! Kom precis hem, har ätit lite osv. Mer om dagens pass senare. GULDPONNY!











Stall Nynäs

Här är stallet snett från sidan, jag stod vid paddocken när jag tog bilden. Där det är en öppen dörr är entrén till själva stallet. Men det finns flera andra vägar att gå in i stallet till.
Här är stallet från kortsidans vinkel. Längs till höger ser man dörren till butiken.
Här är paddocken. Bilden fotade jag när jag stod vid kortsidan av stallets sida.
Längst upp i paddocken (syns inte på bild) finns det en utbyggnad, där man kan tillexempel longera eller rida på volt om man inte vill vara ivägen ifall det är flera i paddocken samtidigt.

3 things

Dom här 3 sakerna använder jag när jag putsar. Den första, är djuprengörande och fettfri, finns på dom flesta hästaffärerna. Luktar lite alkohol och tar bort den värsta smutsen, men om det är mkt smuts så sköljer jag av tillexempel stövelsulorna med varmt vatten, sedan gnuggar jag bort resten med det medlet. Det andra är sprutläderfett, älskar det! Finns på Granngården.Bara att spruta direkt på lädret och gnugga in med en trasa eller svamp. Sist använder jag läderbalsamet från sjöbohagen! :)

Slicksten Delizia

Ska be mamma att gå in på P.Lindberg nån dag för att köpa en sån här slickleksak till Mogge. Dom är faktiskt superbilliga där och finns i 3 olika smaker. Äpple, hallon och banan. Tror att Morgan vill ha hallonsmak! :)
Refill
Ska även be henne att köpa en ryktlåda då. Min är trasig och saknar den där lilla hyllan.

Putsade


Putsar ni era stövlar efter ni har använt dom? Har inte gjort det så noggrant förut, men nu tror jag jag ska försöka börja med det! Gjorde det igår iallafall, är här är resultatet!



När jag putsar så använder jag 3 olika saker. Först och främst har jag svamp & trasa. Ifall det är mycket kladdig lera eller smuts på lädret så sköljer jag bort det med varmt vatten. Om det är fasttorkat smuts eller något annat äckel så använder jag djuprengörande och fettfritt medel. Om jag inte använder sprutfett så använder jag burkfett. Kommer ett inlägg om det senare!

 



Inköpslista

Här är lite småsaker jag måste köpa. En rätt så tråkig inköpslista faktiskt! Longeringsgjorden var inte alls snygg, men det spelar ingen roll tycker jag, dessutom var den billig. Behöver ett svart martingal, har bara ett brunt och så har jag ju svart sadel + träns så det går ju inte. Vill även ha ett småmaskigt hönät, så han har något att hålla på med i boxen lite längre, och så att han inte sprider ut maten i hela boxen. Bilder ifrån Google, Hööks & Fåglasång.



Avmaskad och Vaccinerad

Nu är Mogge både avmaskad och vaccinerad. Nu ska vi skicka in träckprov till Vidilab. Han är vaccinerad sedan tidigare men nu så vaccinerade vi emot botulism, om 3 veckor ska han ha 1 till spruta, och om 6 veckor så ska han ha den sista botulismsprutan. Det är typ en stelkrampsspruta. Skönt att ha allt gjort!

i♥you

Dålig kvalité, @blogg.se's fel.

Sånt där är slöseri med tid

Kommer att ha en mysdag som bara den imorgon. Orkade inte ens platta håret ikväll. Det blir bara myskläder på hög nivå, uppsatt hår för vem fan orkar hålla på varje dag. Är inte speciellt pigg heller.
Känner du likadant som jag?

Grymt skön låt




I will never leave this bed

Gokväll!

Nu har jag gjort en varm macka i min varma macka maskin. Har även gjort ett glas med vätskeersättning, känner mig lite slut och har ont i huvudet så jag hoppas att den hjälper. Nu ska jag faktiskt mysa lite i sängen med mitt duntäcke, och min mysiga hund och titta på serier.


Imorgon ska jag longera Mogge, antingen i paddocken, ridhuset eller gräsbanan. Han är så otroligt stel så ska longera med inspänningstygel så att han kan jobba i rätt form och slappna av. Mer om det imorgon!

Mina saker på Nynäs

Här kommer ett bildinlägg om mina saker på Nynäs Gård, även vart Mogge står, box osv. 6 minuter i bil hemifrån mig, 1 kilometer ifrån stan och kanske 2-3 kilomenter från min skola. Det är alltså nära, allting typ! Gillar stället jättemycket. Mer information kommer sen. Nu över till bilderna! iPhone bilder dock.

Här är Morgans nuvarande hage. En liten sjukhage där han står i 3 dagar, sen flyttas han ihop med en kompis. 
Här är Morgans box! Där står även en lapp om vad han ska ha på sig i hagen, vad han inte ska och andra viktiga saker, även mitt nummer. Foderstaten, och så äppelcidervinäger som jag har byggt en hängare till så att dom som fodrar lätt kan hälla i lite i krubban blandat med kraftfodret. Han står på spån. Just nu fungerar inte vattenpumpen så jag har ställt in en provisorisk mockhink med vatten i.
Här är mina stallskåp. Älskar att ha sådana skåp, precis sådana ville jag ha i Viggeby. På ena skåpet har jag en av mina favoritbilder på mig och Mogge, samt mitt & mammas telefonnummer. Har inte hunnit fått in så mycket i skåpen än, men jag ska försöka att hålla rent och snyggt.
Här är stora sadelkammaren. Det är en stor och säker dörr med ett inbyggt kodlås, man trycker på knappar för att låsa upp koden. Jag har 2 sadelhängare och 2 tränskrokar. Bilderna är inte på hela sadelkammaren, det är ju en vägg där tränsen hänger, bakom den hänger massa sadlar och träns också.
Här har jag min ryktlåda, skydd, sprayer osv, och lite saker som jag använder dagligen. Finns en hel vägg med lådor där alla har sina ryktsaker osv.

Ifall man håller för näsan och öronen när man nyser, sprängs skallen då?

Kom precis hem från stallet, cyklade. Har dushcat och nu ska jag blogga lite snabbt, äta mat och blogga mera! Har tagit massor av bilder idag på Nynäs Gård, nya stallet! Det var många som ville se, så håll utkik för snart kommer ett bildinlägg och massa info om Nynäs! :)

Kommer även om dagens ridpass, osv.

En härlig bild på Morgan!

Inspiration

Det här är ju inte enbart en hästblogg, för jag älskar även att blogga om vardag, foto och shopping också. Hoppas att ni tycker om det ni med, då får ni ju på samma gång veta lite mer om mig! Men i första hand så är detta en hästblogg, och det tar ju överhanden! Glöm inte det!

Men, jag älskar inspiration, och är otroligt foto och skapande sugen, så jag tittade lite på Weheartit.com och  blev inspirerad utav detta.

Posten failar

Är riktigt irriterad på Posten just nu. För över 1 månad sen klickade jag hem ett skal till min iPhone, och 1 månad senare - none. Har inte fått det än! Vi har tillochmed mejlat till hemsidan där vi beställde det ifrån och dom hade skickat det. Dom tyckte att det var konstigt så dom extra kollade och tittade i något register och skulle sätta en "extra-koll" på mitt paket. Men jag har fortfarande inte fått det! Blir superarg, behöver verkligen ett skal nu så att det skyddar bra när jag har det i stallet!


Beställde skalet ifrån Skalman, och det kostade cirka 179 kr.

Finns tyvärr inga bättre på bilder på skalet, men det är detta iallafall!

Statistiken på topp ju

Wow, hade verkligen inte hoppats på att ha 70 besökare första kvällen! Har cirka 20 följare på bloglovin redan! Har haft bloggen sen igår kväll, det går framåt! Som tack för det så ska jag verkligen ligga i nu och blogga bra som satan! Följer du inte mig via bloglovin? Då tycker jag att du ska göra det! :D -

alwaochmorgan



Morgan vill ha

Morgan vill nog ha ett nytt regntäcke, ett lite svalare! Det han har nu är fleecefodrat, varmt! Har sett att dom har ett supersnyggt på Hööks, som det var halva priset på! Visade det för mamma och hon håller med, hon säger att vi måste köpa ett tunnare till honom för att han svettas så mycket i det han har nu. 249 kr kostar detta ursnygga täcke just nu! Dessutom gillar jag det skarpt, utstickande och en färg som klär Morgan.


Täcket finns här.


if you are leaving now, you're taking everything with you.

Sticker till stallet strax. Ska försöka ta lite bilder på nya stallet idag. Ska förmodligen rida ett pass i paddocken. Inte så jättehårt men mycket lösgörande för att han har bara promenerats i 1 vecka, så han var lite stel kan jag tycka. Ska mocka, fixa hans mat och lite annat. Är det någon som har någon önskeinlägg, så är det bara att kommentera vad ni önskar. Er önskan är min lag :)

Morgan var verkligen superduktig igår. Han gick nästan rätt in i transporten, när vi åkte så var han lite sur och sparkade, men efter ett tag lugnade han ned sig. Bra att veta ifall vi ska iväg nån gång!

Morgan i transporten igår

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.

Nikon D3000 - 18-55

Visste ni att jag alltid fotar med standardobjektivet 18-55?

Morgondagens outfit



Morgan

Morgan, min fina Morgan!

Morgan är en 14-åring korsningsponny ellan russ och islandshäst, vilket inte märks. Morgan är en superduktig ponny som lär sig mycket hela tiden, och har mycket kvar! Han hoppar otroligt fint och älskar både terräng och banhoppning. Han är löshoppad 1.15 och har blivit hoppad 1 meter med ryttare. Morgan är bara en liten b-ponny, cirka 126-130 cm i mankhöjd, ej slutmätt.


Hur jag fick Morgan är än lång historia som jag kan berätta någon annan gång! Men vi köpte honom från en familj där mamman i familjen hade råkat ut för en trafikolycka, och barnen var rädda för Morgan för han var inte så utbildad då och var något galen, så dom kunde tillslut inte ha kvar honom. Idag är han riktigt fin och snäll, och gillar att bli riden! Han är en rolig ponny som man skrattar mycket åt. Jag och Morgan har båda utvecklats otroligt mycket under dessa 8 månader. Hans härstammning är okänd, då han är lite av ett misstag, haha! En hingst rymde in i en stohage och sen kom en liten Morgan! Han kommer ifrån Skåne iallafall, jag har då alltid fallit för skånska killar ;)


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Presentation

Hej!
Jag heter Alwa Johansson, är 14 år och bor på en liten gård med min familj och hund ute på landet i Enköping. Min häst Morgan har precis flyttat till en stor och fin gård + anläggning några kilometer ifrån mitt hus, Nynäs Gård. Innan dess så stod vi i Stall Viggeby, och jag var även bloggare i den växande bloggen Stallviggeby.blogg.se. Dessvärre efter flytten kan jag inte längre medverka i bloggen, så jag har helt enkelt rest på mina egna ben och startat en egen blogg. Här kommer ni att få läsa om mig, och min ponny Morgan förstås! Men även min vardag, ridpass, shopping, bilder, outfits, stallet och mycket, mycket mer! Men nu, mer om mig!

Jag är en utstickande, glad och envis 14-åring. Gillar att höras och synas. Jag har ridit i 9 år, jag har ridit Morgan i 8 månader och ägt honom i 4 månader. Jag är älskar ordning och reda i stallet, kan fixa och städa och pyssla hur länge som helst! Är helt tokig i att köpa nya saker till mig och Morgan, är besatt utav det. Älskar märkessaker! Jag har intresse för hästar & ridning (fast det är mitt liv) cross och ATV (fyrhjuling), musik, fotografering, shopping, blogga,  och tv-serier.  Älskar att bara vara i stallet, behöver inte göra något speciellt, bara vara där liksom. Är väl en allroundryttare, älskar både dressyr & hoppning och allt därimellan. Nu vet jag faktiskt inte vad mer jag ska skriva, men är det något som ni undrar så är det bara att fråga! :)